qui sóc

SÓC ARTESANA APASSIONADA DE LA CERÀMICA

Júlia Sangés Caum, Barcelona 1988

La meva història amb la ceràmica va començar l'any 2006 al centre cívic del meu barri, a Barcelona. Va ser a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja on vaig veure l'amplitud del món ceràmic i vaig anar sentint-m'hi més a gust; després de passar uns temps a un taller del Raval, vaig decidir muntar-me el meu propi taller a la meva terra natal, Guissona.

Des del 2011 no he parat de fer ceràmica. Faig tant peça utilitària i seriada com peça única, i també per encàrrec de particulars i/o empreses. Treballo sense torn, faig modelat manual, amb les tècniques del pessic, urdido o plaques, també motllos de guix per algunes peces. Utilitzo pastes d'alta temperatura i coc en forn de gas i elèctric.

El gener del 2015 faig el trasllat del taller i em situo a un espai més ampli, també a Guissona. L'anomeno L'OBRADOR i a part de ser el meu espai de treball i botiga, també hi dono classes a infants i adults.


ALTRES PROJECTES EN MARXA:

La meva vida professional va molt lligada a l'Inga Freitas, ceramista i amiga amb la que tinc diversos projectes en comú:

El 2014, neix LabCeràmica!, una línia de ceràmica utilitària pel dia a dia, amb una estètica molt mediterrània i vermutera. www.labceramica.com 

Un dels moments més apassionants del procés ceràmic és la cuita, i si és a llenya, millor. El nostre amor i respecte pels elements i l'eufòria que ens provoca el foc, ens porta a crear FEMFOC, un projecte amb el qual fem cuites experimentals de llenya, donant-li un caire artísitic i fent de la cuita tota una performance. Ens hem especialitzat en forns de paper. 

Per altra banda, tenim els Tallers Aprenem Jugant, on oferim tallers a infants en fires, festes i escoles. Treballant amb el fang com a material principal, i posant. més ènfasi en la creativitat i el joc, que no pas en el resultat. No són tallers de ceràmica convencionals, són tota una experiència. https://www.tallersaprenemjugant.comSegueixo indagant en aquest món de fang i formant-me amb grans professionals, a tots els que m'heu acompanyat i animat en aquest procés, gràcies.


Salut i Fang

llegit en algun lloc... 

'la ceràmica és l'art humà que dóna forma als somnis que somia la terra'